CE ÎNSEAMNĂ ÎNOT ÎN GRUP PENTRU COPII

ÎNOT ÎN GRUP PENTRU COPII

 

Lecțiile de înot desfășurate la clubul Înoată cu Andrei sunt structurate într-un mod avantajos pentru fiecare copil. 

Noi ne dorim ca toți cei care ne trec pragul să se îndrăgostească de acest sport și să simtă bucuria de a face parte dintr-un colectiv. 

Vei vedea că antrenorul va deveni cel mai bun prieten al celui mic, dar și al tău, comunicarea eficientă fiind secretul nostru pentru rezultatele pe care le avem. 😊

Tocmai de aceea, dacă copilul dumneavoastră a trecut de statutul de începător, atunci îți recomandăm să încerci antrenamentele de înot în grup! 

Desigur, cel puțin la început, îți vom recomanda doar antrenamentele alături de un antrenor personal, acea persoană care este acolo pentru el 100% din timp și îl poate învăța corect toate acele tehnici de bază. Însă, odată dobândite aceste abilități, înotul în grup pentru copii poate fi ca o adevărată gură de aer proaspăt, o schimbare de mediu benefică!

Ce înseamnă înotul în grup pentru copii?

Copilul tău știe să înoate, însă, privind la ceilalți copii, pășește timid pe marginea bazinului. 

Însă, văzându-i pe ceilalți colegi de antrenament cum se distrează și se bălăcesc, prinde și el curaj. 

Totodată, copilul tău își va dezvolta abilitățile de înot împreună cu ceilalți cursanți. Desigur, antrenorul explică tehnica fiecărui înotător în parte, însă copiii au propriul loc mecanism de a se automotiva atunci când exersează împreună. Cel mai mult îl va împresiona când îi va vedea pe ceilalți că se distrează! În plus, cei mici se încurajează unul pe celălalt. Dacă unul dintre copiii are emoții înainte de scufundare, ceilalți îi vor spune că totul va fi bine și că va fi distractiv. 

Uneori, încurajarea din partea celorlalți copiii este tot ceea ce are nevoie cel mic! Au ocazia să observe progresul său, dar și al celorlalți, lucru care nu se poate observa în cazul lecțiilor private.

Cursurile de înot în grup sunt benefice și pentru tine ca părinte. Știm că ești responsabil și vrei ca cel mic să aibă mereu parte de tot ce e mai bun. Înscrierea la astfel de cursuri te poate ajuta, punându-te în legătură cu alți părinți. Puteți discuta despre copii, înot, antrenori și progresul făcut de cei mici. Este bine să cunoști mediul în care se învârte copilul tău, mai ales dacă își face prieteni la antrenamente. De aici până la petrecerile aniversare și concursurile amicale de înot rămâne doar un singur pas!

Beneficiile înotului în grup la copii

Nu în ultimul rând, îți prezentăm câteva dintre cele mai cunoscute beneficii ale înotului în grup la copii:

  • Face parte dintr-o echipă
  • Participă la cursurile de înot alături de copii de vârste apropiate, dar diferite. Același lucru se poate spune și despre abilități
  • Va fi mai motivat să învețe tehnici noi, încurajat fiind atât de antrenor, cât și de ceilalți copii
  • Va deveni mai sociabil și (cine știe?) poate lega prietenii pe viață
  • Este ideal pentru a încuraja practicarea acestui sport pe un termen mai lung

Te-am convins? Dacă da, găsești aici (https://inoatacuandrei.ro/cursuri-inot-grup-copii/) toate informațiile de care ai nevoie. Iar dacă ai nevoie de sfaturi pentru a alege o clasă potrivită de înot, ne găsești pe toate rețelele de socializare. 

😊 Suntem la un click distanță!

Sper ca ti-a placut acest articol. Distribuie-l prietenilor tai care vor sa invete sa inoate sau sa vina cu copiii la cursurile de inot.

inoata-cu-andrei-vacanta-la-mare

Vara la mare

VACANȚĂ LA MARE – COPILUL TĂU ȘTIE SĂ ÎNOATE?   Vara este cel mai iubit anotimp de către cei mici – căldura este mare, la