Proiectul intern de evaluare a înotătorilor amatori 2023  – 2024

 

În toamna acestui an am dat startul proiectului ICA – Evaluarea competențelor acvatice pentru copiii care practică înot la nivel de amatori.

Idea acestui proiect a venit la finalul unui concurs de înot organizat de către Alexandreea Fitness & Spa.

Ne-am dorit foarte mult să încercăm să-i testăm pe copii, în cadrul antrenamentelor, mai des decât avem ocazia într-un concurs.

Scopul proiectului nostru este ca fiecare cursant care învață la Înoată cu Andrei, să aprofundeze cunoștiințele natației, să înțeleagă mai bine termenii și stilurile specifice ale înotului. Motivați să învețe mai bine, mai mult și mai corect, am vrut să încercăm să aducem un boost de dorință în ei, pentru a fi motivați să se testeze și să dobândească niveluri din ce în ce mai mari.

Cum se realizează? Pe scurt...

Fiecare cursant poarte solicita antrenorului de înot să programeze ziua evaluării la înot. În funcție de nivelul de experiență pe care cursantul îl are, acesta va fi testat într-o categorie specifică.

Care sunt categoriile de înotători amatori?

Prima categorie și cea mai ușoară dintre ele, se numește BROSCUȚA și este destinată celor începători.

Probele în care se testează cursantul sunt 12.5 metri înot pe spate sau în stilul de broscuță + 25 metri cu pluta.

DELFINUL este următoarea categorie, pentru cei care au minim 6 luni de zile de înot.

Probele în care se testeaza cursantul sunt 25 metri stilul CRAUL, 50 metri stilul BRAS și 50 metri stilul SPATE.

RECHINUL este penultima categorie și este destinată înotătorilor care practică cel puțin 8 ore de înot lunar și care au forță și îndemânare acvatică.

Probele în care se testează cursantul sunt 50 metri BRAS, 50 metri CRAUL, 50 metri SPATE și 100 metri MIXT ( 25m fluture, 25m spate, 25m bras și 25m craul ).

Cea mai avansată categorie este BALENA, destinată celor mai avansați înotători și celor care au muncit mult să dobândească tehnică, viteză și coordonare.

Probele în care se testează cursantul sunt 100m CRAUL, 100m BRAS, 100m SPATE și 100m MIXT ( 25m fluture, 25m spate, 25m bras și 25m craul ).

Cum sunt recompensați cursanții?

Pentru categoria de înot pe care o dobândesc în cadrul evaluărilor, cursanții primesc un certificat care atestă competențele sportive în natație, probele și timpi obținuți, autentificate de către antrenorul de înot și antrenorul principal al clubului.

Din respect pentru oameni, din pasiune pentru sport

Sper ca ti-a placut acest articol. Distribuie-l prietenilor tai care vor sa invete sa inoate sau sa vina cu copiii la cursurile de inot.