Ce pot invăța copiii la înot?

Cursuri de înot pentru copiii de peste 5 ani

 

Cu siguranță că și tu, ca un părinte responsabil, dorești ca al tău copil să se bucure de o copilărie frumoasă, plină de amintiri prețioase. Totodată, trebuie să ai grija ca el să se dezvolte într-un mod armonios și să aibă o viață echilibrată. 

Practicarea unui sport este una dintre activitățile cele mai alese pentru petrecerea timpului liber, mai ales că vine la pachet cu multe beneficii. Cei mici vor fi mai disciplinați, vor face parte dintr-un colectiv de oameni cu aceleași interese și va învăța să aibă încredere în el. Îți vom spune tot ce trebuie să știi despre practicarea înotului de către copiii de peste 4-5 ani!  

Ce învață copiii la înot?

Orice vârsta este potrivită pentru a practica un sport! Spunem asta din proprie experiență pentru că, după cum vei vedea aici https://inoatacuandrei.ro/cursuri-de-inot/  , cursurile noastre de înot se adresează tuturor, indiferent de vârstă – de la bebeluși la adulți, fiecare își va găsi un loc în echipa Înoată cu Andrei

Pentru bebeluși, înotul va aduce beneficii precum independență chiar înaintea momentului în care învață să meargă, îi dezvoltă corpul, instinctele, dar și rezistența. De la 3 la 5 ani, înotul va însemna o modalitate de a-l menține pe cel mic activ, dar și a-l integra într-un grup unde se va juca și socializa.

După vârsta de 5 ani, vorbim deja despre lucruri serioase. Copilașii încep să fie conștienți de ceea ce înseamnă înotul, de indicațiile pe care noi, antrenorii, le oferim, dar va înțelege și ce înseamnă spiritul de fair play și competiție. 

 

Ce învață la înot cei care au împlinit 5 ani?

După vârsta de 5 ani, vorbim deja despre lucruri serioase. Copilașii încep să fie conștienți de ceea ce înseamnă înotul, de indicațiile pe care noi, antrenorii, le oferim, dar va înțelege și ce înseamnă spiritul de fair play și competiție. 

De obicei, copilașii de la  Clubul lui Andrei cresc sub ochii noștri, trecând prin toate aceste etape și progresează de la an la an. Așadar, la vârsta de 6 ani, unii pot avea deja câțiva ani de când practică acest sport și va reuși:

  • Să respire sub apă
  • Să se scufunde 
  • Să lovească apa cu brațele și picioarele 
  • Să plutească
  • Să se simtă în siguranță în bazin
  • Să știe stiluri de înot
  • Să înoate continuu și cu ușurință câteva ture de bazin 
  • Să poarte casca de baie și ochelarii de înot și să se simtă confortabil 
  • Să aștepte cu nerăbdare antrenamentele și să fie la fel de entuziasmat în timpul lor
  • Să dea dovadă de fairplay

Pe lângă aceste tehnici de înot învățate strict în interiorul bazinului, cei mici se vor bucura de alte lecții prețioase. Află mai jos care sunt acestea! 

Copiii vor învăța despre puterea echipei

Copiii vor socializa! Ei abia așteptă să se împrietenească și cu alți copii în afara colegilor de clasă. Înotul îi va apropia pe cei mici, ei petrecând timp frumos la bazin, dar și afara acestuia. Dacă cel mic participă la cursurile de înot de grup, va avea ocazia să cunoască copii de vârste diferite, dar apropiate, unii care au același nivel sau poate cu mai multă experiență. Nimic nu e mai frumos decât să faci parte dintr-o echipă! Nevoia de a aparține unui colectiv apare la orice vârstă, dar mai ales la cei mici. La înot, copilul tău va găsi o a doua familie, echipa de înot.

Copiii vor învăța despre respect și conduită

A practica un sport nu înseamnă doar a face un efort fizic. Copilul tău va da piept cu un set de reguli pe care trebuie să le respecte, atât în timpul antrenamentului, cât și înainte și după curs. Totodată, va înțelege că toată echipa prețuiește aceleași reguli și că nu se fac niciun fel de diferențe. Va mai învăța să respecte nu doar pe antrenorul său personal, ci și pe ceilalți membri ai clubului Înoată cu Andrei, precum și restul personalului de la sala de antrenament.

La antrenamente, copilul va învăța ce înseamnă noțiunile de bază ce țin de înot, dar și despre feedback, discutând împreună despre lucrurile pe care le face bine, dar și acolo unde mai este de lucru. Va învăța să se concentreze, să depășească pragul de oboseală sau de apatie atunci când acestea apar.

Copiii vor învăța despre echilibru în formele sale

Nu este ușor să-ți împarți timpul eficient pentru școală, activități sportive, teme și…joacă, bineînțeles! Participând la cursurile de înot, ei vor învăța despre acest echilibru și despre cum să se organizeze eficient. Vor învăța despre cum să acorde prioritate lucrurile cu adevărat importante, dar și despre cum să își facă timp pentru pasiunile lor.

Desigur, nu trebuie să uităm nici de echilibrul corpului – copilul tău va învăța să se miște în apă, să-și coordoneze mâinile și picioarele pentru a înota frumos. Mișcările vor fi precise, suple, el învățând multe despre corpul său și despre toate lucrurile extraordinare pe care le poate face. 

 

Copilăria este o perioadă minunată din viața copilului tău, iar rolul tău este să o înfrumusețezi cu experiențe minunate. Fiecare vârstă are particularitățile sale, iar copilul de peste 5 ani nu face excepție. Ținând cont că este o vârstă potrivită pentru înot, după cum ai citit mai sus, te așteptăm la bazin! 

Sper ca ti-a placut acest articol. Distribuie-l prietenilor tai care vor sa invete sa inoate sau sa vina cu copiii la cursurile de inot.

inoata-cu-andrei-vacanta-la-mare

Vara la mare

VACANȚĂ LA MARE – COPILUL TĂU ȘTIE SĂ ÎNOATE?   Vara este cel mai iubit anotimp de către cei mici – căldura este mare, la