Competiția pozitivă. Concurs de înot masters pentru pasionați, de toate vârstele.

Competițiile de înot masters – Plăcerea de a concura la orice vârstă

 

Sportul este o activitate foarte complexă. Pe lângă faptul că vei obține o condiție fizică foarte bună, vei face parte dintr-un colectiv minunat. Vei întâlni oameni diverși, dar cu același hobby – înotul. Poți participa la antrenamente individuale, de grup și chiar la cantonamente. Iar cireașa de pe tort sunt competițiile sportive, un eveniment unde se adună sportivi din întreaga țară sau din alte țări în cazul concursurilor internaționale, unde își arată calitățile sportive și, mai important, un loc unde poți lega prietenii pe viață.

Cine poate participa la o competiție de înot masters?

Dacă ai 25 ani poți începe să participi la competițiile de masters. Fiecare categorie de vârstă reprezintă 4 ani, 25-29 ani, 30-34ani și tot așa până la 99+ani. 

Fiecare participant are parte de o experiență fascinantă, fie că vorbim de sportivi, părinți, antrenori, arbitri, foști sportivi sau chiar simpli spectatori. 

Este un mit faptul că trebuie să te antrenezi intens sau periodic pentru a te bucura de spectacolul pe care ți-l oferă un campionat de înot. Uneori, bucuria de a te întâlni cu oameni care au aceleași pasiuni este mai importantă decât orice altceva! 

De ce să participi ca spectator la un astfel de campionat?

Pentru că nimic nu e mai terapeutic decât să te bucuri pentru echipa sau sportivul preferat! Aplauzele, exclamațiile și susținerea echipei (a face galerie, termenul popular) creează o atmosferă animată. Chiar și faptul că probele sunt imprevizibile fac parte din farmecul spectacolului. Vei râde împreună cu ceilalți, te vei bucura alături de el…toate emoțiile vor fi trăite împreună! 

Așadar, da, competițiile de înot sunt pentru toată lumea! Fiecare își va găsi un loc în sală, la bazin sau în culisele organizării. 

Tu ai participat la o competiție de înot până acum? Dacă ești curios despre cum se desfășoară și care sunt probele unei competiții de înot, stai pe aproape! Andrei Cozariuc, antrenorul și fondatorul clubului Înoată cu Andrei va participa la Campionatul National de Masters Înot desfășurat la Reșița pe 14-15 mai 2022. Andrei va participa la două probe – 50m craul și 50m fluture. Urmărește-ne pe Social Media pentru a afla rezultate, dar și pentru a vedea cu ochii tăi care este atmosfera de competiție. 

Sper ca ti-a placut acest articol. Distribuie-l prietenilor tai care vor sa invete sa inoate sau sa vina cu copiii la cursurile de inot.