Ramanem sanatosi si inotam chiar si in anotimpul friguros!

Ramanem sanatosi si inotam chiar si in anotimpul friguros!

 

Sezonul de iarnă vine la pachet cu frigul și…răcelile! În această perioadă, ne este teamă chiar și de o simplă plimbare așa că tindem să ne adăpostim acasă, la căldură. Te înțeleg perfect! Tot ce vrei este o cană fierbinte de ceai și un film bun. Dar cum rămâne cu sănătatea noastră, cu sportul și cu socializarea? 

( înscrie-te la cursurile de înot chiar aici www.inoatacuandrei.ro )

Cursurile de înot la care participi de două ori pe săptămână îți pot asigura doza de sănătate de care ai nevoie. Specialiștii recomandă înotul indiferent de anotimp, însă dacă încă te gândești cel mic va putea răci, avem pentru tine câteva trucuri care îl vor ține departe de pastile și ceaiuri! 

Alege un mediu sigur pentru cel mic

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că bazinul unde se desfășoară cursurile de înot respectă toate normele de siguranță și condițiile necesare. Noi te asigurăm că la Alexandreea Fitness & SPA sunt respectate toate normele impuse de situația actuală, iar apa este filtrată și suprafețele dezinfectate. Bazinul unde se desfășoară cursurile clubului Înoată cu Andrei asigură și mediul perfect pentru vremea de afară – temperatura apei este de 28-30 de grade mereu. Tot ce îți rămâne de făcut este să respecți și tu regulile de prevenire.

Asigură-te că cel mic este îmbrăcat bine!

Noi ne asigurăm că bazinul este bine încălzit și că apa la duș are temperatura potrivită, însă tu, ca părinte, trebuie să îl îmbraci bine pe cel mic! Fiecare anotimp cere o îmbrăcăminte potrivită, așa că nu uita de căciulă și fular. După cum am mai spus-o, mai bine înfofolit decât răcit! Iar odată ajuns acasă, o cană cu ciocolată caldă este răsplata perfectă pentru cel mic. Îl încălzește corpul și îi îndulcește ziua.

Șterge-te bine, bine de tot!

Imediat ce ies din bazin, toți sportivii trebuie să se șteargă foarte bine pe corp cu un prosop absorbant. Asigură-te că nu ratezi nicio parte a corpului pentru că, dacă vei lua hainele pe tine fără să te ștergi, te va cuprinde frigul și te vei simți inconfortabil!

Poți folosi cu încredere uscătorul de păr

Unii părinți cred că este un accesoriu extra, însă face diferența! Deși trebuie să dedici câteva minute în plus ca să îl usuci pe cel mic, cu siguranță acest truc te ține departe de răceli, mai ales în timpul iernii. În plus, copilul se încălzește pe loc și nu va avea timp să simtă diferența de temperatură din momentul în care iese din bazin și până când iese afară.

Halatul pufos de baie poate fi folosit și la înot!

Poți strecura în geanta de sală a celui mic halatul de baie. Îl poate lua pe el imediat ce iese din bazin. Este mult mai eficient decât prosopul pentru că nu va uita de el și nu îl va plimba prin toată sala de sport, târâindu-l pe jos. În plus, dacă îi dai copilului doar un prosop, acesta îl va purta pe umeri și va uita de restul corpului. Halatul îl acoperă în totalitate, iar materialul absorbant, dar pufos, îl va încălzi.

Așadar, încearcă aceste trucuri la cursurile de înot și îți promit că nu vei simți frigul nici tu, nici cel mic! Iar dacă încă te îndoiești de beneficiile înotului pe timp de iarnă, acest articol te va face să vii la bazin! https://inoatacuandrei.ro/de-ce-inotam-iarna/ Te aștept! 

Sper ca ti-a placut acest articol. Distribuie-l prietenilor tai care vor sa invete sa inoate sau sa vina cu copiii la cursurile de inot.

inoata-cu-andrei-vacanta-la-mare

Vara la mare

VACANȚĂ LA MARE – COPILUL TĂU ȘTIE SĂ ÎNOATE?   Vara este cel mai iubit anotimp de către cei mici – căldura este mare, la