Ce se întâmplă dacă înoți câteva luni?

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ ÎNOȚI 6 LUNI LA RÂND?

 

Experții ne sfătuiesc să facem mișcare cel puțin 30 de minute pe zi. Sau poți alege să practici un sport de 3 ori pe săptămână. În cazul cursurilor de înot, ședințele săptămânale sunt mai mult decât suficiente pentru a simți toate efectele benefice pe care acest sport are să ți le ofere.

S-au făcut foarte multe experimente pentru a demonstra aspectele pozitive pe care înotul le are asupra corpului, iar cel mai cunoscut este cel care îi provoacă pe curajoși să practice acest sport minim 6 luni, pentru a dobândi avanatajele acestui sport. Beneficiile despre care vom vorbi noi în cele de mai jos s-au observat la sportivii care au înotat timp de 50 de minute pe zi, 2-3 lecții de înot pe săpătămână, timp de 6 luni.

 

Ești pregătit să afli ce se întâmplă după ce ai înotat 6 luni de zile?

Care sunt beneficiile înotului frecvent?

Vei fi surprins de modul în care corpul tău se transformă datorită înotului, chiar și într-un timp foarte scurt! Pe lângă beneficiile fizice, cele psihice sunt și ele incluse. Citește mai jos totul despre aspectele pozitive ale înotului!

Îți vei folosi toți mușchii în timp ce înoți

Când facem mișcare, simțim efectiv cum mușchii noștri sunt puși la lucru. Înotul se numără printre singurele sporturi care îți folosește toți mușchii corpului. 

Unele ramuri sportive folosesc doar anumite părți ale corpului, dar la înot vei reuși să observi că întreg corpul tău va fi activ.

Totodată, definirea mușchilor și condiția fizică mai bună vor fi printre primele schimbări pe care le vei observa cu ochiul liber la scurt timp după ce ai început cursurile de înot.

Îți vei îmbunătății postura și vei dormi mai liniștit

Este atât de important, mai ales în ziua de astăzi, să ai o postură corectă. Job-ul de la birou, statul pe scaun și pe canapea te pot face sedentar. Imediat ce vei începe cursurile de înot, corpul ți se va remodela. 

Pe lângă postura corectă pe care o vei adopta în mod voluntar, mușchii pieptului, umerilor și spatelui vor fi cei mai dezvoltați, dar și flexibilitatea.

Sistemul tău cardiovascular se va fortifica

Înotul este cel mai bun sport pentru sănătatea inimii și a vaselor de sânge! 

De ce? Pentru că te provoacă să îți miști corpul în poziție orizontală, cea mai bună, confortabilă și convenabilă poziție pentru ca inima ta să pompeze sânge fără să depună mult efort.

Sistemul tău respirator se va îmbunătății

Înotul chiar este un super sport, iar practicanții săi se transformă în super-oameni. 

Este cea mai bună activitate fizică care îți vindecă plămânii și îți crește capacitatea pulmonară. Această capacitate se referă la volumul de aer pe care plămânii tăi pot să îl inspire.

Atleții au o capacitate pulmonară mai mare. Asta înseamnă că plămânii tăi se vor bucura de o ventilație mai bună, iar corpul tău va putea primi mai mult oxigen. La un adult, capacitatea pulmonară a plămânilor este de 3500 cm³. La atleți lucrurile se schimbă, ei având între 4500 – 5000 cm³, iar la înotători capacitatea crește până la 6200 cm³. 

Impresionant, nu-i așa?

Arzii o grămadă de calorii!

Faptul că toți mușchii sunt puși la treabă înseamnă că vei arde multe calorii și grăsime. 

Dacă la jogging poți arde 500 de kcal/oră, înotul îți pune tot corpul la treabă și poți arde undeva la 400-800 kcal/oră. 

Consumul de calorii depinde de viteza și de tehnica de înot.

Efectele asupra psihicului tău

Este arhicunoscut faptul că sportul ne face să ne simțim bine, să revenim la viață și să ne bucurăm de corpul nostru. 

Așadar, înotul te va pune instant într-un good mood și vei uita de stres! Iar enforfinele eliberate te vor face să te simți bine mult după ce antrenamentul de înot s-ar terminat.

Și totuși, ce mușchi punem în mișcare?

Așa cum spuneam mai sus, fiecare tehnică de înot pune anumiți mușchi la lucru și arde un număr de calorii. Dacă ești curios ce părți ale corpului vei lucra la fiecare tehnică în parte, le găsești mai jos!

Astfel, la bras (broscuță) vor fi în centrul atenției mușchii pieptului, spatelui, umerilor, antebrațelor și tricepsul. Stilul crawl (liber) va lucra cu umeri, triceps, spate, dar și șolduri și fese. Înotul pe spate (back crawl) va pune accentul pe spate, umeri și șolduri, în vreme ce stilul fluture va lucra umerii, tricepsul, spatele, pieptul, dar și abdomenul.

 

Așadar, în doar 30 de zile, vei fi o altă persoană! Iar noi putem pune pariu că nu doar asupra fizicului tău vei vedea efecte benefice. Vei dormi mai bine, vei avea poftă de mâncare, iar la școală sau la serviciu vei fi mai focusat, stresul va dispărea și vei avea o stare bună pe tot parcursul zilei. Toate acestea într-un timp foarte scurt!

 

Ținând cont de toate acestea, te provocăm și pe tine să înoți timp de 6 luni pentru a bifa toate aceste beneficii pe care înotul ți le poate aduce. Poate ți se pare un lucru imposibil dar, cu ajutorul nostru, poți duce la bun sfârșit acest plan măreț. 

Cursurile noastre de înot te vor face să iubești mișcarea, iar corpul tău cu siguranță îți va mulțumi. 

Ce zici, accepți provocarea?

Ce zici? Crezi că înotul îți va schimba viața?

Merită să încerci la orice vârstă, să vezi cum este și mai ales să vezi dacă îl poți adopta în viața ta.

 

Alfă mai multe despre înot din Blog-ul nostru https://inoatacuandrei.ro/blog/

 

Suntem zi de zi la bazin și avem bucuria de a învăța copiii și adulții să înoate și să descopere beneficiile acestui sport minunat.

Sper ca ti-a placut acest articol. Distribuie-l prietenilor tai care vor sa invete sa inoate sau sa vina cu copiii la cursurile de inot.

inoata-cu-andrei-vacanta-la-mare

Vara la mare

VACANȚĂ LA MARE – COPILUL TĂU ȘTIE SĂ ÎNOATE?   Vara este cel mai iubit anotimp de către cei mici – căldura este mare, la